Results 1 to 2 of 2

Thread: Weird furnace issue--shutting off

  1. #1
    hamdogg is offline New Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Weird furnace issue--shutting off

    We've been experiencing weird issues with our furnace. It will just periodically stop working for no reason (that I can tell). I replaced the thermostat and now it will tell me it isn't getting power from the R wire. If I go press the front of the furnace (which presses up against the button that keeps it going) it will click and then kick on. At that point the power is restored to the R wire and the furnace operates normally for a while. Sometimes for a few minutes, sometimes for a few hours. But then it eventually shuts down again until I push the cover again to activate it.

    I have checked the LED lights for an issue but when the furnace shuts down so do they. Then when I click the front they come on flashing the "all clear" code.

    Any ideas? I'm at a loss, have searched the web but come up empty.

  2. #2
    HayZee518's Avatar
    HayZee518 is offline Deity
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Saint Regis Falls, NY, USA.
    Posts
    8,388
    Thanks
    1
    Thanked 460 Times in 447 Posts

    furnace

    Quote Originally Posted by hamdogg View Post
    We've been experiencing weird issues with our furnace. It will just periodically stop working for no reason (that I can tell). I replaced the thermostat and now it will tell me it isn't getting power from the R wire. If I go press the front of the furnace (which presses up against the button that keeps it going) it will click and then kick on. At that point the power is restored to the R wire and the furnace operates normally for a while. Sometimes for a few minutes, sometimes for a few hours. But then it eventually shuts down again until I push the cover again to activate it.

    I have checked the LED lights for an issue but when the furnace shuts down so do they. Then when I click the front they come on flashing the "all clear" code.

    Any ideas? I'm at a loss, have searched the web but come up empty.
    with you pressing against the switch you state, this should tell you something. check the switch to wall clearance. it sounds to me that the switch isn't making up.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •