Tab Content
No Recent Activity

1 Visitor Messages

  1. View Conversation
    Hi,
    I read your previous post about pumps and breakers and I would like you take on my problem.

    I have two pool pumps (1 1/2 and 2 HP). both on a double 20amp breaker, with 12 wire. the breaker kept tripping and I replaced it. Inside were corroded contacts on the clamp end and internally on the points.

    The pumps run together, and have a startup surge and a run speed amp requirements. I do not know if the bad breaker was causing the excess resistance which made the pumps run hot (the case of motors are 140 degrees), or the pumps are causing the excess resistance to make the breaker burn.

    I replaced one motor, and it still tripped, then I replaced the breaker, and so far no tripping.

    any ideas. thank you
Showing Visitor Messages 1 to 1 of 1
About LazyPup

Basic Information

About LazyPup
Location:
chicopee, Massachusetts
Interests:
Film & Digital Photography
Occupation:
Retired Plumber, HVAC tech & High Pressure Boiler Operator

Statistics


Total Posts
Total Posts
2,316
Posts Per Day
0.43
Visitor Messages
Total Messages
1
Most Recent Message
05-16-2012 11:34 AM
Total Thanks
Total Thanks
0
  • Thanked 29 Times in 28 Posts
General Information
Last Activity
02-09-2013 04:45 PM
Join Date
04-22-2004
Referrals
7

4 Friends

  1. comfortnow comfortnow is offline

    Banned

    comfortnow
  2. grant grant is offline

    New Member

    grant
  3. Public Designs Public Designs is offline

    New Member

    Public Designs
  4. Troy Troy is offline

    Moderator

    Troy
Showing Friends 1 to 4 of 4