Results 1 to 7 of 7

Thread: E01

  1. #1
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 9 Posts

    Post E01

    On a 441 Heater I receive E01 when I turn the heater on.

    only displays this error and beeps, does not power up.
    i have removed the flame sensor wire.

    switched main board and still received error.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bethel, Alaska
    Posts
    589
    Thanks
    0
    Thanked 101 Times in 99 Posts
    What about your ground wire? You may look at the plug polarity? I'm at a lose.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Will do, thank you

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bethel, Alaska
    Posts
    589
    Thanks
    0
    Thanked 101 Times in 99 Posts
    The Monitor troubleshooting chart also says, "Pinched wire".

  5. #5
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Yes I saw that and have seen no signs of a pinched wire.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Bridgton, ME
    Posts
    138
    Thanks
    0
    Thanked 27 Times in 24 Posts
    If you go back to an "E01" thread in Jan 2015 you'll see that one member found that the thermistor wire was shorted and caused E01 to come up. Try pulling the thermistor wire off the PWB and see what you get.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    Main board was the issue. Switched it and issuexwent away.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •